Veelgestelde vragen

VEELGESTELDE VRAGEN - FAQKwaliteit

Alle artikelen van Atelier Veldhuis worden met veel zorg en met de hand gemaakt. Door het kleinschalige ambachtelijke werk kunnen in een enkel geval kleine onregelmatigheden in bijvoorbeeld het schilderwerk of de glazuurlaag ontstaan. Dit hoort bij het traditionele karakter van de tegels en maakt elk stuk uniek. Als u niet tevreden bent kunt u het werk retourneren (voorwaarden zie onder). De tegels zijn decoratieve, aardewerken wandtegels voor binnenshuis, ongeschikt voor vloeren. Ze zijn niet vorstbestendig / ongeschikt voor gebruik buiten.

Betalen

Na aankoop krijgt u een bevestiging per e-mail (check ook uw spamfolder als dit niet het geval blijkt te zijn). Hierin staat het rekeningnummer waarheen u de betaling kunt overmaken. Zodra dit ontvangen is wordt de bestelling verstuurd. Zie verderop voor de verzendkosten.

Retourneren

U kunt binnen 14 dagen uw aankoop (mits zorgvuldig verpakt) op eigen kosten retour sturen. U krijgt dan het aankoopbedrag minus de verzendkosten teruggestort op uw rekening. Het retouradres is: Atelier Veldhuis, Veldhuis 16, 1678HV in Oostwoud (NH). Let op: in opdracht gemaakte tegels kunnen niet worden geretourneerd.

Opdracht

U kunt een of meerdere tegels in opdracht laten beschilderen met daarop door uzelf insgestuurde foto's, geen letterwerk. De foto's kunt u opsturen per e-mail. Ook kunt u zo een uitverkochte afbeelding nabestellen. Nieuw ontwerp behoort niet tot de mogelijkheden. Houdt rekening met minimaal 2 weken tijd voor de opdracht klaar is voor verzending. Let op: tegels die in opdracht zijn gemaakt kunnen niet worden geretourneerd. Kijk bij opdrachten voor meer informatie en prijzen.

Verzendkosten


Gewicht tot 500 gram
1 tegel
Gewicht tot 2 kg
2 - 7 tegels
Gewicht tot 10 kg
8 - 39 tegels
Gewicht tot 23 kg
40 - 80 tegels
Nederland€ 5.00€ 7.50€ 9.00€ 13.00
EU€ 8.50€ 10.00€ 25.00€ 45.00
non EU€ 10.00€ 13.00€ 32.00€ 41.00
Overige Landen€ 11.00€ 20.00€ 77.00€ 140.00

Inschrijven workshop

Om in te schijven voor een workshop stuurt u een e-mailtje met daarin de dag en tijd waarop u wilt komen. U krijgt een persoonlijke bevestiging per e-mail teruggestuurd met daarin ook het rekeningnummer voor betaling. Schrijft u gelijk een groep in ? Dan graag van iedere deelnemer ook het e-mailadres doorgeven. Zonder contactgegevens kan deelname niet bevestigd worden. Er zijn minimaal 2 deelnemers nodig om een datum door te laten gaan. U hoort uiterlijk 1 week van te voren of dit het geval is. Bij te weinig deelnemers wordt in overleg een nieuwe datum gezocht.

Betaling workshop

Na uw inschrijving voor de workshop kunt u betalen via bankoverschrijving naar het IBAN nummer dat in de bevestigings e-mail wordt gegeven. In het geval dat een workshop niet door kan gaan dan krijgt u uiteraard het hele bedrag weer teruggestort op uw rekening.

Deelname afzeggen

Vanwege het minimum aantal deelnemers aan een workshop wordt het op prijs gesteld als u het ruim van te voren kunt doorgeven als u verhinderd bent. Annuleren met geld retour kan tot 2 dagen van te voren, maar eerder afzeggen wordt zeer gewaardeerd. U krijgt dan het hele aankoopbedrag teruggestort op uw rekening.

Eigen ontwerp inleveren:

Wie het leuk vindt kan eigen plaatjes insturen om op tegels te schilderen in de workshop, dan liggen ze op het juiste formaat voor u klaar. Afhankelijk van het ontwerp en uw schilderervaring zijn 1 a 2 tegels per persoon binnen de tijd te beschilderen. Je kan 3, maar niet meer dan 4 fotos per persoon inleveren, tot uiterlijk 2 dagen voor aanvang. Sla de afbeeldingen op als .jpg en stuur op als attachment per e-mail. Wie geen eigen afbeelding wil schilderen of te laat instuurt kan hier ter plekke een bestaande afbeelding kiezen of vast op deze website een voorbeeld zoeken. Je kan natuurlijk ook zelf iets uitprinten om mee te nemen: zorg dat het ruim past op een tegel van 12,5 x 12,5 cm. (Printen tijdens de workshop is niet mogelijk).

Tips eigen afbeelding:

Dit mag, maar hoeft geen delfts blauw ontwerp te zijn. Dit kan van alles zijn, ook een (eigen) tekening of 'gewone' foto. Denk bijvoorbeeld aan huisdieren, favoriete hobby- muziek- of sportartikelen, iets uit de natuur, een landschap of eigen huis. Portretten zijn niet geschikt voor onervaren schilders. Let bij foto's altijd op vertekend beeld door de lens (grote voorhoofden, korte pootjes etc): dit wordt zo overgenomen op de tegel (!)
Uw afbeelding wordt hier alleen vergroot of verkleind en uitgeprint, zodat het op een tegel past. Het door Atelier Veldhuis laten combineren van meerdere elementen uit verschillende afbeeldingen tot 1 geheel en/of het (digitaal) toevoegen van tekst is voor de basisworkshop niet mogelijk. Dit geldt ook voor het verdelen van 1 afbeelding over meerdere aansluitende tegels.

Eigen ontwerp uitprinten:

De tegels waarop geschilderd wordt in de workshop zijn 12,5 x 12,5 cm groot. Zorg er dus voor dat jouw afbeelding hier ruim op past als je van te voren vast zelf iets wil uitprinten om te schilderen. Laat ook ruimte vrij voor eventuele hoekversieringen.

Tegeltableau:

Tegeltableau: Als u de basisworkshop al eens hebt gevolgd is het ook mogelijk om een tegeltableau te schilderen, dus 1 afbeelding verdeeld over 2 tot 6 aansluitende tegels. Meld dit dan ruim van te voren ivm het voorbewerken van een ander type tegel dat speciaal hiervoor wordt gebruikt. Reken in dat geval ook op 5,- euro extra aan beeldbewerkingskosten, ivm het aansluitend en passend maken van uw ontwerp. Let erop dat u van te voren zelf goed inschat of uw idee haalbaar is binnen de beschikbare tijd van 2,5 a 3 uur.

Werk van deelnemers

De stukken die je in een workshop hebt gemaakt moeten na drogen eerst gebakken worden in de keramiekoven en langzaam afkoelen. Daarom kan het gemaakte werk helaas dus niet op dezelfde dag al mee naar huis. Het kan het wel een week duren voordat het klaar is en kan worden opgehaald (gratis). Uiteraard krijg je een berichtje zodra het zo ver is. U kunt het ook laten opsturen per post: zie verzendkosten* *prijswijzigingen voorbehouden.

Wat gebeurt er met mijn gegevens ?

Uw persoonsgegevens en contactinformatie worden strikt vertrouwelijk behandeld en bewaard bij Atelier Veldhuis voor administratieve doeleinden, zoals voor het bevestigen van de datum en deelname. Uw gegevens zullen nooit zonder uw nadrukkelijke schriftelijke toestemming worden doorgegeven of verkocht aan anderen.

Afmelden nieuwsbrief

Uitschrijven nieuwsbrief: klik hier.

Is er een winkel of showroom?

Nee, Atelier Veldhuis is een atelier aan huis zonder showroom. Bij mooi weer staat zo nu en dan een verkooptafel met tegels voor de deur. Uiteraard kun je wel online winkelen via de webshop.

Verblijf in de buurt

Mocht u het leuk vinden om uw bezoek aan Atelier Veldhuis in Oostwoud te combineren met een verblijf in de regio, dan raad ik u van harte aan om te logeren in de fantastische B&B Zus&Zomer in het groen, met prachtig vrij uitzicht over de velden en op Atelier Veldhuis. De gastvrouwen zijn bijzonder hartelijk en verzorgen een overheerlijk ontbijt. U mag ook kennis maken met hun alpaca's en kippen in de tuin. Deze B&B wordt niet voor niets door tientallen bezoekers gewaardeerd met maar liefst een ruime 9,5! In West Friesland kunt u verder heerlijk fietsen, vissen, stadjes, kastelen en musea bezichtigen en natuurlijk zeilen, zwemmen en watersporten op het IJsselmeer vlakbij.