Workshop

Delfts Blauwe tegels schilderen / Plateelschilderen
Workshop plateelschilderen

Workshop Delfts Blauw schilderen:

Doe de gezellige workshop Delfts blauw schilderen en maak je eigen originele Delfts blauwe tegels. Onder leiding van Suzanne Tuynman leer je de traditionele technieken van het plateelschilderen. De workshop is er voor 2 tot 10 personen vanaf 12 jaar oud en duurt ongeveer 2,5 uur. Je kunt eigen foto's* insturen om te schilderen of hier een afbeelding uitkiezen. (Zie onder voor instructies). Na afloop worden de werken geglazuurd, gedroogd en gebakken in de keramiekoven. Na iets meer dan een week is het werk klaar om te worden opgehaald. Woon je verder weg ? Laat het opsturen: reken dan op 7,50 euro extra aan verzendkosten.

Iedereen kan zijn eigen foto's,  tekening of ontwerp insturen om te schilderen, bijvoorbeeld van je eigen huisdier !

Overzicht & inschrijven:

Workshop Delfts blauw (tegels of plateel) schilderen
Suzanne Tuynman

Suzanne Tuynman

Suzanne Tuynman geeft les

Wat:

2,5 a 3 uur een creatieve workshop onder leiding van Suzanne Tuynman. Let op: Het werk wordt nog gebakken en kan dus niet direct mee naar huis* (na 5-10 dagen ophalen of verzenden a 7,50).

voor Wie:

Voor 2 tot 10 personen vanaf 12 jaar oud. Bij te veel of te weinig inschrijvingen wordt in overleg een nieuwe datum gezocht.


Kosten:

€ 42,- per persoon*, inclusief basismateriaal, stookkosten, koffie en thee. * Groepskorting: 40,- per persoon bij inschrijving van 4 of meer personen tegelijk.
* Optioneel: € 7,50 verzendkosten voor het versturen van het afgebakken werk. Ophalen mag ook en kost niets.

Data:

Stel zelf een tijd & datum voor of kies uit:
- dinsdag 9 juli 10:00-12:30
- zaterdag 20 juli 10:30 (nu 5 inschrijvingen)
- woensdag 24 juli 14:00 - 16:30
- zondag 4 augustus 10:30 (Vol)
- zaterdag 17 augustus 10:30-13:00 (nu 2 inschrijvingen)
Elk ander voorstel is welkom, Laat het me weten.

Inschrijven:

Stuur een mailtje met tijd en datum van je voorkeur, naam en telefoonnummer. U krijgt een bevestiging met betaalgegevens toegestuurd.


Betalen:

Maak uiterlijk 1 week van te voren de betaling over naar het rekeningnummer dat in de bevestigings e-mail staat.

De workshop omvat:

Suzanne Tuynman begeleidt je stap voor stap door het creatieve proces. Of je nu een beginnend kunstenaar bent of al veel ervaring hebt, de workshop is geschikt voor iedereen van 12 jaar en ouder. Enige schilderervaring is wel handig.

- De workshop duurt 2,5 a 3 uur.
- Plaats voor 2 tot 10 personen vanaf 12 jaar.
- Datum en tijdstip naar eigen keus. Mail je voorkeur door: het kan (bijna) altijd.
- Locatie: Veldhuis 16, 1678 HV in Oostwoud. (Regio Medemblik / Hoorn, West-Friesland, Noord-Holland)
- Kies uit bestaande ontwerpen of e-mail uiterlijk 2 dagen van te voren maximaal 3 eigen (.jpg) foto's of afbeeldingen om te schilderen, dan print ik ze op het juiste formaat.
- Basismateriaal en stookkosten inbegrepen bij de prijs.
- Afhankelijk van het ontwerp en uw schilderervaring schildert u doorgaans 1 of 2 tegels tijdens de workshop (heel soms 3).
- Na de workshop wordt het werk gedroogd, geglazuurd en gestookt. Dit duurt ca een week tot 10 dagen. Zodra alles gebakken is krijgt u bericht, waarna het werk kan worden opgehaald, of laat het opsturen per post. Let op: de verzendkosten (7,50 euro) komen er dan nog bij.
- Inschrijven: stuur een e-mail met uw naam en telefoonnummer. Schrijft u gelijk een groep in ? Dan graag van iedere deelnemer ook het e-mailadres doorgeven. Zonder contactgegevens kan deelname niet bevestigd worden.
- Kosten: € 42,- per persoon. Groepskorting: € 40,- per persoon bij inschrijving van 4 of meer personen tegelijk.
- Betaling: maak tevoren de betaling over op het rekeningnummer dat in de bevestigings e-mail staat. Eventuele extra tegels en/of verzendkosten worden tijdens de workshop verrekend.

Tegeltableau: Als u de basisworkshop al eens hebt gevolgd is het ook mogelijk om een tegeltableau te schilderen, dus 1 afbeelding verdeeld over 2 tot 6 aansluitende tegels. Meld dit dan ruim van te voren ivm het voorbewerken van een ander type tegel dat speciaal hiervoor wordt gebruikt. Reken op 5 euro extra aan beeldbewerkingskosten, ivm het inpassen van uw ontwerp. Let erop dat u van te voren zelf goed inschat of uw idee haalbaar is binnen de beschikbare tijd.

Fotogalerij "Delfts blauw schilderen"

Scroll links en rechts door een selectie met werk en foto's van deelnemers
*INSTRUCTIES VOOR EIGEN PLAATJES / FOTO'S:

Afhankelijk van uw ontwerp en schilderervaring schildert u tijdens de workshop ca. 2 tegels per persoon (of minder, soms meer). Je kan 2 of 3, maar niet meer dan 4 fotos per persoon insturen, tot uiterlijk 2 dagen voor aanvang. Dit mag, maar hoeft geen Delfts blauw ontwerp te zijn. Het kan ook een (eigen) tekening of een 'gewone' foto zijn van bijvoorbeeld een hobby- of sportartikel, huisdier(en), huis of iets uit de natuur. Portretten zijn niet geschikt voor onervaren schilders. Uw inzending wordt hier alleen vergroot of verkleind en uitgeprint, zodat het op een tegel past. Wie liever geen eigen afbeelding schildert of te laat instuurt kan hier ter plekke of op de website een bestaand ontwerp uitkiezen. Je kan natuurlijk ook vast zelf thuis iets uitprinten om mee te nemen: zorg dat het ruim op een tegel past van 12,5 x 12,5 cm groot. (Printen tijdens de workshop is niet mogelijk). NB: Let bij foto's altijd op vertekeningen door de camera (grote voorhoofden, korte pootjes etc.): dit komt ook zo op de tegel (!)

Ook mooi: glas

Misschien komen er later ook cursussen met glas, zoals brandschilderen, glasfusen en tiffany techniek. Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte.