Workshop

Delfts Blauwe tegels schilderen / Plateelschilderen
Workshop plateelschilderen voor jong en oud

Workshop Delfts Blauw schilderen:

Doe de gezellige workshop Delfts blauw schilderen en maak je eigen tegels, zeepbakje of schoteltje. Onder leiding van Suzanne Tuynman leer je de traditionele technieken van het plateelschilderen. De workshop is er voor 2 tot 6 personen vanaf 12 jaar oud en duurt 2,5 a 3 uur. Je kunt eigen foto's insturen om te schilderen (bijvoorbeeld van je huis of huisdier) of een bestaande afbeelding kiezen. De kosten voor de worskhop zijn € 38,- per persoon. Basismaterialen (2 tegels of 1 tegel & 1 schoteltje), stookkosten, koffie en thee zijn inbegrepen.

Iedereen kan zijn eigen foto's,  tekening of ontwerp insturen om te schilderen, bijvoorbeeld van je eigen huisdier !

* Na afloop worden de werken geglazuurd en gedroogd, waarna ze de keramiekoven in gaan. Het duurt zeker 3 dagen voor de oven weer is afgekoeld, dus na iets meer dan een week is het werk klaar om te worden opgehaald. Woon je verder weg ? Laat het opsturen: reken dan op 7 euro extra aan verzendkosten.

De workshop omvat:

Begeleiding door een gepassioneerd kunstenaar: Suzanne Tuynman begeleidt je stap voor stap door het creatieve proces. Of je nu een beginnend kunstenaar bent of al veel ervaring hebt, de workshop is geschikt voor iedereen van 12 jaar en ouder.

- De workshop duurt 2,5 a 3 uur
- Plaats voor 2 tot 6 personen vanaf 12 jaar.
- Datum en tijdstip naar eigen keus: mail je voorkeur door; het kan (bijna) altijd.
- Locatie: Veldhuis 16, 1678 HV in Oostwoud. (Regio Hoorn, West-Friesland, Noord-Holland)
- Kies uit bestaande ontwerpen of stuur van te voren je eigen foto's in per e-mail om te schilderen (dan print ik ze op het juiste formaat). - Basismateriaal (= 2 tegels of 1 tegel & 1 schoteltje + "verf" en glazuur), stookkosten en koffie/thee zijn inbegepen bij de prijs.
- Wie tijd heeft om meer items te beschilderen kan ter plekke tegels bijkopen voor 2,50 / stuk. (Taart)schoteltjes en zeepbakjes zijn 3,50/st.
- Na de workshop worden de werken gedroogd, geglazuurd en gestookt. Dit duurt ongeveer een week (afhankelijk vd vulling vd oven). Zodra alles gebakken is krijgt u bericht, waarna het werk kan worden opgehaald, of laat het opsturen per post. Let op: de verzendkosten komen er dan nog bij.
- Inschrijven: stuur een per e-mail met uw naam, e-mailadres en telefoonnummer.
- Betaling: maak tevoren € 38,- over op het rekeningnummer dat in de bevestigings e-mail staat. Eventuele extra tegels en/of verzendkosten worden tijdens de workshop verrekend.

Overzicht & inschrijven:

Workshop Delfts blauw (tegels of plateel) schilderen

Suzanne Tuynman

Suzanne Tuynman geeft les

Wat:

2,5 a 3 uur lang een boeiende workshop onder leiding van Suzanne Tuynman. Let op: Het werk wordt nog gebakken en kan dus niet direct mee naar huis* (na ca 1 week ophalen of verzenden).

voor Wie:

Voor groepen van 2 tot 6 personen vanaf 12 jaar oud, zowel beginnend als ervaren. Uiterlijk 1 week van te voren hoor je of er voldoende deelnemers zijn. Bij te veel of te weinig inschrijvingen wordt in overleg een nieuwe datum gezocht.


Kosten:

€ 38,- per persoon, inclusief basismateriaal, stookkosten, koffie en thee.
* Optioneel: € 7,-verzendkosten voor het versturen van het afgebakken werk. Ophalen mag ook en kost niets.

Data:

Stel zelf een tijd & datum voor of kies uit:
- vrijdag 26 januari 2023: 10:00-13:00
- donderdag 1 januari 2023 13:00-16:00
- woensdag 7 januari 2023: 14:00-17:00
- zaterdag 17 januari 11:00-14:00

Elk ander voorstel is welkom, Laat het me weten.

Inschrijven:

Stuur een mailtje met de datum van je voorkeur, naam en telefoonnummer.


Betalen:

Maak € 38,- over naar het rekeningnummer dat in de bevestigings e-mail staat. De datum wordt gereserveerd als de betaling is ontvangen.

Fotogalerij "Delfts blauw schilderen"

Scroll links en rechts door werk en foto's van deelnemers

Ook mooi: glas

Misschien komen er later ook cursussen met glas, zoals brandschilderen, glasfusen en tiffany techniek. Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ik blijf op de hoogte van nieuws en acties. (Afzeggen kan altijd. Gegevens worden niet gedeeld met anderen).